Interviu #1: Cum se reinventează organizatorii de evenimente în această perioadă? 
Ella Botez-Gheorghioiu, Sibiu Events

V-am mai spus că Sibiul e orașul meu preferat, nu? Ei bine, întâmplarea a făcut s-o cunosc recent, virtual, pe Ella, antreprenor și organizator de evenimente din Sibiu. E o persoană foarte pasionată de ceea ce face, foarte structurată prin felul în care face lucrurile și iubitoare de comunități. Azi, v-am pregătit împreună un guest post în care Ella ne spune despre cum se reinventează organizatorii de evenimente în această perioadă!

E o situație nemaipomenită, care a scuturat industria organizării de evenimente. Cum crezi că pot evenimentele să rămână totuși relevante, aproape de publicul lor, în perioada aceasta?

Ella: În situații neprevăzute, se cer soluții deosebite. Ca și agenție de organizare evenimente offline, m-am văzut nevoită să regândesc situația și să găsesc soluții rapide care să se potrivească contextului actual, pentru că va exista întotdeauna nevoia de conectare umană, iar în aceste vremuri deosebite o putem face cu ajutorul tehnologiei. Am ales să îmi păstrez calmul în această situație și să mă focusez asupra brandului personal, strategiilor pentru următoarea perioadă și asupra tehnologiilor potrivite evenimentelor online. Și bineînțeles, să vin cu detalii din spatele cortinei, pentru că în spate este întotdeauna multă muncă și mi-aș dori ca lumea să cunoască ce presupune munca de event planner.

Ce se întâmplă la Sibiu? Care e situația acolo?

Ella: La Sibiu situația este ca în țară. Și colegii meu au mutat anumite evenimente în online, iar pe cele fizice, care nu se pot face online, le-au amânat pentru sezonul toamnă-iarnă. Câțiva organizatori de evenimente s-au orientat către organizarea evenimentelor în online, alții au ales să livreze flori, mâncare sau băutură la domiciliu, sau pur și simplu au pivotat către comercializarea produselor care se cer pe piață la momentul actual.

se reinventează organizatorii de evenimente

Care e perspectiva ta în legătură cu mutarea evenimentelor de business în spațiul virtual?

Ella: Nevoia de conectare va exista întotdeauna și nu putem decât să ne bucurăm că putem folosi tehnologia în avantajul nostru pentru a participa la diverse webinarii/evenimente de business. Ce mă bucură extrem de tare este faptul că acum pot participa la evenimente din toată lumea, granița și timpul nemaifiind un impediment.

Ce fac evenimentele de dezvoltare personală în perioada asta? Cum se implică în viețile oamenilor?

Ella: Din ce am observat la alți organizatori de evenimente, tendința este să mute evenimentele în mediul online sau să ofere diverse sfaturi care să ne ajute în dezvoltarea personală sau profesională.

se reinventează organizatorii de evenimente

Ce faci tu?

Ella: Pentru moment, planific evenimente pentru mediul online și vin către comunitate cu sfaturi utile oferite de trainerii cu care am colaborat. În plus, îmi doresc ca împreună cu tine să contribuim la dezvoltarea unei comunițăți de organizatori de evenimente care doresc să își împărtășească know-how-ul celor care visează la o carieră sau de ce nu, un business în acest domeniu.
(Câââât de drăguț! Facem! <3)

Spune-mi 3 skill-uri care crezi că-i sunt esențiale unui organizator de evenimente în această perioadă.

Ella: Adaptare, prioritizare și cunoștințe digitale.

Un gând pe care îl transmiți tuturor organizatorilor de evenimente?

Ella: Și asta va trece!

Sursă foto: Ross Findon on Unsplash, Alisa Anton on UnsplashSibiu Events

Despre Ella Botez-Gheorghioiu

Ella este fondatorul Sibiu Events – o agenție de organizare de evenimente offline, care este forțată de situația actuală să se mute online. Pasiunea ei cea mai mare este organizarea de evenimente – pasiune ce, în timp, s-a transformat într-un business. Ella organizează evenimente pe diferite nișe care o intrigă – dezvoltare personală, evenimente de business, corporate sau chiar team-building-uri în Sibiu și împrejurări. Scopul ei este ca, prin evenimentele pe care le organizează, să-i ajute pe oameni să facă pași către cea mai bună variantă a lor.

Sibiu Events este o companie ce oferă consultanță în organizarea de evenimente de business și dezvoltare personală, promovarea evenimentelor și coordonarea acestora.

se reinventează organizatorii de evenimente
Ella Botez-Gheorghioiu

Event Planner, Sibiu Events

Etichete: , , , ,

Leave a Reply